Ръководителят на руската служба за сигурност ФСБ обвини Украйна и Запада,

...
Ръководителят на руската служба за сигурност ФСБ обвини Украйна и Запада,
Коментари Харесай

Москва обвини Украйна и Запада във вербуване на млади руснаци за атентати

Ръководителят на съветската работа за сигурност ФСБ обвини Украйна и Запада, че вербуват млади руснаци за образуване на въоръжени набези в родината си, оповестява " Франс прес ".

Обвинението на шефа на службата за сигурност Александър Бортников идва седмица, откакто съветският президент Владимир Путин обвини Запада, че е оказал помощ на Киев да провежда " терористични офанзиви "  в Русия, до момента в който Москва продължава военната си атака против Украйна.

Москва предприе строги мерки срещу рецензиите по отношение на военната ѝ акция в Украйна - броят на делата за държавна измяна и дългогодишните присъди затвор за противоречие в обществените медии пораства.

" В изискванията на осъществяване на специфичната военна интервенция от страна на Русия украинските специфични елементи и техните западни наставници започнаха агресивна идеологическа индоктринация и рекрутиране на нашите жители ", съобщи Бортников на среща на Националния комитет за битка с тероризма в Москва.

Той означи, че това се отнася най-вече за по-младото потомство, което да бъде въвлечено в саботажи, терористични и екстремистки действия.

По думи на шефа на ФСБ от началото на съветската атака в Украйна през февруари предходната година в Русия са били предотвратени 118 терористични закононарушения.

Той не даде детайлности за естеството на хипотетичните закононарушения, нито къде са се случили или против кого са били ориентирани, само че твърди, че " причинителите са били младежи и младежи, в това число малолетни ".

В началото на март Русия задържа млада жена, след като гърмеж умъртви водещия военен блогър Владлен Татарск в Санкт Петербург, и упрекна Украйна и опозицията за покушението. Малко се знае за нападението.

В страната бяха осъществени и редица палежи на центрове за набиране на военнослужещи, откогато Путин започва акция за готовност през септември предходната година.

Миналата седмица съветският водач съобщи, че " има учредения да се твърди ", че западните разследващи служби са взели участие в  " инсцениране на бойкот и терористични офанзиви ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР